Transport GRATUIT la comenzi peste 150 lei!*

OMNI ROAST?

Am auzit despre dark roast, medium roast, light roast. De fapt, exista o multime de variante in care micile si minunatele boabe de cafea se pot transforma prin procesul de prajire. Ca iubitor al acestei licori ce aduna oameni la un loc mai mult decat orice altceva, de obicei intalnirile se dau la o cafea, este interesant sa explorezi diversele arome, notele subtile din fiecare boaba.

Ce inseamna omni roast? 

Stilul omni roast imbratiseaza ideea ca, odata prajita corect, cafeaua poate fi folosita in toate metodele de preparare, fie espresso, filtru, presa. Bineinteles, ca nu va avea acelasi gust de fiecare data, pentru ca espresso evidentiata aciditate, si notele citrice, daca  acestea exista, iar o presa francez evidentiaza corpolenta si poate cateva note de fructe negre. 

Asa ca, data viitoare cand ne gandim ca o cafea trebuie sa fie neagra, arsa si un espresso adevarat trebuie sa fie amar, pentru ca asta ne trezeste mai bine, sa ne aducem aminte ca boabele de cafea au fiecare o savoare aparte, in functie de zona din care provin, ca o cafea buna se poate bea si fara lapte si zahar, folosite des pentru a mai taia din amareala, ca un espresso bun este dat si de omni roast.

Poza preluata: https://espresso-experts.com/blogs/espresso-machine-experts/coffee-roasts-guide-everything-you-need-to-know