Transport GRATUIT la comenzi peste 150 lei!*

Guatemala - Huehuetenango

          Regiunea este situată în apropiere de Cuchumatanes, cea mai înaltă zonă montană non-vulcanică din America Centrală și este una dintre cele trei regiuni non-vulcanice din Guatemala. Curenții de aer cald se ridică din câmpia Tehuantepec, (Mexic) și protejează regiunea de îngheț. Acest fenomen, împreună cu umbra naturală din junglele terestre, oferă un mediu de creștere perfect al cafelei, permițând cultivarea acesteia până la o altitudine de 2.000 de metri.
Cafeaua produsă în regiunea muntoasă Huehuetenango se deosebește de profilul gustului tipic din Guatemala și este recunoscută de Anacafé (Asociación Nacional del Café), care a fost formată în 1960 pentru a reprezenta cultivatorii și a stabili o marcă națională de cafea. Munții Cuchumatanes, care definesc topografia lui Huehuetenango, au un sol calcaros, cu un pH relativ ridicat al solului. Cafeaua arabica poate crește într-o gamă largă de soluri acide, de la acid (pH4) până la neutru (pH7). Acest lucru se explică parțial prin solubilitatea azotului, unul dintre cei mai importanți macronutrienți ai cafelei, care este cel mai solubil în solurile cu pH cuprins între 4 și 8. Aciditatea solului determină solubilitatea nutrienților. Trebuie să rămână solubili suficient de mult timp pentru a călători până la rădăcinile plantelor. 
          Producătorii dețin aici de obicei câteva hectare pentru cultivarea cafelei. Boabele se usucă curat, la soare, pe micile terase de lângă casele lor. Odată ce cafeaua este suficient de uscată, producătorii încearcă să găsească cel mai bun preț de vânzare pentru boabele lor.
          Cafeaua din Huehuetenango prezintă un profil mai fructiv decât celelalte regiuni din Guatemala. Unii speculează că acest lucru se datorează modului în care producătorii își stivează boabele pe terasele de uscare. 
Majoritatea producătorilor din Huehuetenango își procesează propria cafea. Regiunea are râuri și pârâie abundente, ceea ce face relativ ușor pentru producători să înființeze mori. 
          Condițiile geografice ajută la crearea de cafele excepționale cu o aciditate distinctă și arome fructate. În general, cafeaua din Guatemala este cunoscută a fi dulce, cu un corp mediu până la întreg, cu multe note de aromă de ciocolată.
Închide ochii, călătorește și încearcă și tu aroma Guatemalei!

https://www.cityroostercoffee.ro/collections/cafea-single-origin/products/cafea-single-origin-guatemala-huehuetenango